Annikin avomikki -lavarunokellari!

Annikin Runofestivaali

Annikin avomikki -lavarunokellari

Annikin Runofestivaalin ohjelmassa on nyt ensi kertaa tarjolla avoin lava lavarunoilijoille. Annikin avomikki -lavarunokellari pyörii itsenäisenä ohjelmanaan runofestivaalin aikana. Luvassa on kaksi kokonaisuutta: klo 11.30 – 13.00 ja klo 14.00 – 15.00. Helsinki Poetry Connectioinin Lavaruno-tv taltioi ensimmäisen avomikki-rupeaman esityksiä.

Annikin avomikin juontaa palkittu lavarunoilija ja kokenut runotapahtumien tuottaja Venla Moisala. Helsinki Poetry Connectionin Lavaruno-TV:n piti taltioida lavarunokellarin esitykset, mutta tämä on peruutettu runofestivaalista riippumattomista syistä. Jokin osuus Lavarunokellarin esityksistä kuvataan Instagramiin livelähetyksenä.

Runoesitysten maksimipituus on viisi minuuttia. Kumpaankin lavarunosettiin otetaan kahdeksan ennakkoon ilmoittautunutta avomikittäjää ja loput poimitaan lavalle paikan päältä. Enimmäinen klo 11.30 alkava osuus on pidempi, joten silloin pääsee lavalle enemmän suoraan yleisön joukosta ilmoittautuvia.

Koska Annikin Runofestivaalin teemana on Henkilökohtaista, toivomme mukaan nimenomaan itse luotuja ja omakohtaisiin kokemuksiin pohjautuvia runoja. Taustamusiikin käyttö ei tiiviin tahdin vuoksi ole runoesitysten yhteydessä mahdollista. Annikin avomikissä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Lavarunokellari ei ikävä kyllä ole esteetön tila.

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen Annikin avomikkiin on päättynyt, mutta lavarunoilemaan on mahdollista ilmoittautua myös Venlalle paikan päällä. Enimmäinen klo 11.30 alkava osuus on pidempi, joten silloin pääsee lavalle huomattavasti enemmän suoraan yleisön joukosta ilmoittautuvia.

Venla Moisala

Tamperelainen Venla Moisala on sanataiteilija, runoilija, runonlausuja ja esiintyjä. Hänen teatteritaustansa tuo hänen esityksiinsä energisyyttä ja elämää, unohtamatta ovelaa huumoria ja pilkettä silmäkulmassa. Oman taiteellisen työnsä lisäksi Moisala tuottaa ja juontaa suosittuja runoiltojaan, opettaa lavarunoutta ja järjestää lavarunouskursseja. Moisala on keikkaillut lavarunouden merkeissä ympäri Suomea jo seitsemän vuoden ajan niin soolokeikoilla kuin ammattimuusikoidenkin kera. Hän on esiintynyt aktiivisesti myös ulkomailla niin suomeksi kuin englanniksi. Moisala työstää parhaillaan esikoisrunoteostaan.