Vuoden 2024 Runofestivaalin nimikkotaiteilija Verna Tervaharju

Annikin Runofestivaali

Festivaalitaiteilija

Annikin Runofestivaalin vuoden 2024 nimikkotaiteilija on Verna Tervaharju. Hän toteutti kesäkuussa 2023 Annikin puukorttelin lähistölle Annikin Runofestivaalin yhteistyössä Pirkkalaiskirjailijoiden kanssa tuottaman Kirsi Kunnakselle omistetun Villiomenapuu-muraalin. Kolme vuotta sitten valmistunut, niin ikään Annikin Runofestivaalin tuottama, Mirkka Rekolan runoutta sisältävä Runopuu-muraali sijaitsee viereisessä talossa.

Annikin Runofestivaaleilla Tervaharjun teoksia nähdään Annikin korttelin vieressä sijaitsevassa taidekioskissa sekä useassa kohteessa ympäri festivaalipihaa.

Pispala Clothing X Annikin Runofestivaali

Tunnettu taidemuotibrändi Pispala Clothing ja Annikin Runofestivaali ovat sopineet yhteistyöstä. Runofestivaaleille tulee 8.6. myyntiin rajoitettu painos Tervaharjun Pispala Clothingille suunnittelemia T-paitateoksia. Paidat ovat 100 % luomupuuvillaa ja ne on sekä neulottu että painettu Suomessa. Lue lisää!

Verna Tervaharju

Verna Tervaharju on Tampereella asuva monipuolinen taiteilija, joka valmistui vuonna 2013 TAMK:in kuvataiteen koulutusohjelmasta. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin. Tämän lisäksi hän on tehnyt muun muassa erilaisia tilaustöitä, kuvituksia ja festivaalien visualisointeja. Viime vuosina Tervaharju erikoistunut seinämaalauksiin, joita hän on toteuttanut useita muun muassa pääkaupunkiseudulle.

Verna: ”Annikin Runofestivaalin teemana on tänä vuonna henkilökohtaisuus. Omatkin teokseni käsittelevät elämää kuvataiteilijana, herkkää mieltä palavassa maailmassa, kuluvassa kehossa. Kuljetan katsojan läpi vuodenaikojen, etsien pieniä näkyjä ja enteitä jotka antavat merkityksen elämälle. Pakoreiteille, saaristomatkoille, muistoihin, uniin, rakkauteen, rakkaasta ateljeekodista luopumiseen, pohjakosketuksiin joiden läpi täytyy kulkea ja sitten vain jatkaa matkaa.

Taidetta on pakko luoda, kuin se olisi yksi kehon perustarpeista. Haluan esittää synnynnäisen paloni ilmentää maailmaa ja tunteitani käsieni työn kautta ja jakaa rakentamani valtakunnan katsojien kanssa; sen edessä saa levähtää. Näyttelyni aiheena ovat myös taiteilijan elämäntyylin varjopuolet – kuinka paljon on oltava valmis kestämään taiteen vuoksi niin fyysisesti, psyykkisesti kuin taloudellisestikin.”.

Runofestivaalitaiteilijat

Vuodesta 2009 lähtien Annikin Runofestivaali on valinnut tapahtumalle nimikkotaiteilijan. Runofestivaalitaiteilijoita ovat olleet muun muassa Tiitu Takalo, Outi Heiskanen, Sasha Huber, Rosa Liksom, Julia Vuori, Hanneriina Moisseinen, Ville Pirinen, Emma Kantanen ja Teemu Mäenpää.