Runopuu ja Villiomenapuu

Annikin Runofestivaali

Taide & näyttelyt

Verna Tervaharju

Vuoden 2024 Annikin Runofestivaalin nimikkotaiteilija on Verna Tervaharju. Hän toteutti viime vuoden kesäkuussa Annikin puukorttelin lähistölle Kirsi Kunnakselle omistetun Villiomenapuu-muraalin. Tapahtumapäivänä Tervaharjun teoksia nähdään Annikin korttelin vieressä sijaitsevassa Taidekioskissa (avoinna klo 11.00 - 21.00) sekä useassa kohteessa ympäri festivaalipihaa.

Verna: ”Runofestivaalin teemana on tänä vuonna henkilökohtaisuus. Omatkin teokseni käsittelevät elämää kuvataiteilijana, herkkää mieltä palavassa maailmassa, kuluvassa kehossa. Kuljetan katsojan läpi vuodenaikojen, etsien pieniä näkyjä ja enteitä jotka antavat merkityksen elämälle". Lue lisää Vernasta!

Pispala Clothing X Annikin Runofestivaali

Tunnettu taidemuotibrändi Pispala Clothing ja Annikin Runofestivaali ovat sopineet yhteistyöstä. Runofestivaaleille tulee myyntiin rajoitettu painos festivaalin tämän vuoden nimikkotaiteilija Verna Tervaharjun Pispala Clothingille suunnittelemia T-paitateoksia. Paidat ovat 100 % luomupuuvillaa ja ne on sekä neulottu että painettu Suomessa. Lue lisää!

Kim Saarinen

Kim Saarisen näyttely Pieni poika, iso mies käsittelee hänen omakohtaisia kokemuksiaan seksuaalisen väkivallan uhrina ja sitä miten tuo kokemus on vaikuttanut hänen matkaansa lapsuudesta aikuisuuteen. Saarisen luomien monitaiteisten kuvateosten rinnalla kulkevat runot, jotka ovat hänen itsensä sekä kirjailija P.J. Piipon käsialaa. Teokset ovat esillä sisäpihalla Liiterigalleriassa.

Kim Saarinen on palkittu tamperelainen elokuvantekijä ja valokuvaaja. Hän on työskennellyt ohjaajana, videokuvaajana ja leikkaajana useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä elokuvatuotannoissa. Tämän lisäksi Saarinen on tehnyt muun muassa videotaidetta teattereille sekä videoinstallaatioita taidefestivaaleille ja museoille. Teoksissaan hän pyrkii aina aiheesta riippumatta etsimään syvällisempiä merkityksiä ja käsittelemään taiteen kautta ihmisyyden eri ulottuvuuksia.

Runovastaanotto

Askarruttaako? Ihmetyttääkö? Onko sinulla jokin pulma? Älä jää yksin vaan tule Gertrud Steinohrin ja Dahlia Humuksen runovastaanotolle! Klovnihahmoiset asiantuntijat antavat ohjenuoransa pulmiisi poeettisesti. Voit osallistua vastaanotolle yksin, kaksin tai kolmisin. Yksin osallistuva saa yksilöllisen lääkemääräyksen ja useamman osallistujan ryhmä saa mukaansa yhteisen runoreseptin. Lääkinnällisen runon saa mukaan sekä lausuttuna että kirjallisena. Runovastaanotto on avoinna klo 13.00 - 15.00 ja se sijaitsee katoksessa Lavarunokellarin sisäänkäynnin lähellä.

Runovastaanotto on näyttelijä Henna Hakkaraisen ja esitystaiteilija Sinikka Lumiluodon osallistava taideprosessi. Sen kautta voi haastaviakin aiheita lähestyä ihmetellen, naurun puhdistavaa vaikutusta unohtamatta. Tavoitteena on, että kukin vastaanotolle osallistuva tulee nähdyksi ja kuulluksi, ja saa iloa ja toivoa päiväänsä.

Runomuraalit

Annikin Runofestivaalin nimikkotaiteilijoiden maalamat runomuraalit Runopuu ja Villiomenapuu sijaitsevat noin 150 metrin päässä Annikin puukorttelista osoitteessa Pinninkatu 14. Yhdessä ne muodostavat maassamme ainutlaatuisen runoutta ja kuvataidetta yhdistelevän teoskokonaisuuden. Teemu Mäenpään maalaama Mirkka Rekolan runoutta kunnioitava Runopuu on ilahduttanut tamperelaisia jo yli kolmen vuoden ajan ja Verna Tervaharjun toteuttama Kirsi Kunnakselle omistettu Villiomenapuu viime kesästä lähtien.