Päätösklubi Telakalla. Esiintymässä Nihkee Akka ja Pimeä Hedelmä.

Annikin Runofestivaali

Päätösklubi 2022

Annikin Runofestivaalin virallinen päätösklubi järjestetttiin Kulttuuritalo Telakalla festivaalipäivän päätteeksi 11.6. klo 21.30 alken. Klubin esiintyjät olivat palkittu lavarunoilija ja esiintyjä Nihkee Akka sekä rap-trio Pimeä Hedelmä. Illan juonsi Iida Sahlman. Lue alempaa artistien esittelyt!

Nihkee Akka ja Pimeä Hedelmä

Nihkee Akka (oik. Jonna Nummela) on jo useamman vuoden ajan kuulunut maamme lavarunouden kärkinimiin. Hänen esityksensä ovat yhdistelmä lavarunoutta, tarinankerrontaa ja stand up -komiikkaa. Nihkee Akka on kansainvälisesti menestynein suomalainen Poetry slam -esiintyjä. Hänen runoudessaan ovat keskiössä feminismi, huumori, normikriittisyys ja mielenterveyteen liittyvät kysymykset. Nihkeen Akan esitykset kyseenalaistavat sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen liittyviä normeja sekä juhlivat keskeneräisyyttä ja epäonnistumista. Nihkeen Akan haastattelu löytyy 2022 Annikin Runofestivaalin Spotify-soittolistalta.

Pimeä Hedelmä on kokoonpano, jonka muodostavat räppärit Vane Vane ja Kaisa Cleva sekä tuottaja ja DJ Liki. Pimeän Hedelmän debyyttialbumi HITMIX 2020 ilmestyi vuonna 2020. Yhtyeen molemmat räppärit ovat myös ammattitanssijoita, ja se myös näkyy yhtyeen riemastuttavan värikkäänä ja liikkuvana lavaolemuksena. Yhtyeen keikoilla onkin riehumiseksi asti yltyvä meno lavalla enemmän sääntö kuin poikkeus. Vaikka Pimeän Hedelmän teksteissä sävy on usein ironinen ja vakava, havainnot ihmiselämän haasteista esitetään lämmöllä joka myös energisoi ja voimaannuttaa kuulijaansa. Pimeää Hedelmää voi kuunnella 2022 Annikin Runofestivaalin Spotify-soittolistalta.