Pispala Clothing X Annikin Runofestivaali!

Annikin Runofestivaali

Pispala Clothing X Annikin Runofestivaali

Tunnettu taidemuotibrändi Pispala Clothing ja Annikin Runofestivaali ovat sopineet yhteistyöstä! Annikin Runofestivaaleilla Tampereella 8.6.2024 tulee myyntiin rajoitettu painos festivaalin tämän vuoden nimikkotaiteilija Verna Tervaharjun Pispala Clothingille suunnittelemia T-paitateoksia. T-paidat ovat sataprosenttista luomupuuvillaa ja ne on sekä neulottu että painettu Suomessa.

Annikin Runofestivaalille tämän kaltainen brändiyhteistyö on jotain aivan uutta. – En voisi kuvitella mitään muuta liike-elämän toimijaa jonka kanssa ryhtyisimme tällaiseen yhteistyöhön, festivaalituottaja Simo Ollila kertoo. Pispala Clothingin idea, arvot ja toiminta taiteen kentällä tekivät meihin ison vaikutuksen jo heidän alkutaipaleellaan, Ollila jatkaa.

Pispala Clothing

– Tämä suunnittelutyö oli minulle upea mahdollisuus yhdistää taiteeseeni vaatteet ja pukeutuminen, jotka ovat olleet minulle aina tärkeä osa luovuuteni ilmaisua, Verna Tervaharju kertoo. Halusin yhdistää paitateokseeni runofestivaaleilla pian nähtävän näyttelyni teemoja niin, että siitä tulisi luonteva osa vaatetta. Työskentely Pispala Clothingin kaltaisen toimijan kanssa on ollut jo itsessään inspiroiva kokemus, Tervaharju kiittää.

– Halusimme heti tarttua tilaisuuteen, kun tämä yhteistyön mahdollisuus nousi esiin. Monitaiteinen Annikin Runofestivaali on sulattanut kulttuuripiirien sydämiä jo vuosia, ja nyt mekin saamme olla luontevasti osa festivaalin tarinaa. Kaiken kukkuraksi olen jo useamman vuoden ajan ihaillut Verna Tervaharjun töitä ja luonnetta, Pispala Clothingin toimitusjohtaja Onni Ikonen kertoo.

Pispala Clothing

Pispala Clothing on vuonna 2021 perustettu tamperelainen taidemuotibrändi joka toimii muodin ja taiteen risteyskohdassa. Nykytaiteen museo Kiasmankin kanssa yhteistyötä tekevän yrityksen intohimona on tukea taidetta ja luoda kiehtovia ja vastuullisia vaatteita yhteistyössä taiteilijoiden kanssa. Tuotoista 10 % menee suoraan vaatteen suunnitelleelle taiteilijalle.