Annikin ravintolapuisto

Annikin Runofestivaali

Annikin Ravintolapuisto

Annikin Runofestivaalin ruokatarjonta lisääntyy ja monipuolistuu! Annikin puukorttelin viereen Osmonpuistoon on tulossa ensimmäistä kertaa ruokamyyntiä ravintolamaailma-periaatteella. Annikin ravintolapuistoon pääsee festivaalipihalta kätevästi suoraan puiston puoleisesta portista. Ravintolapuisto on avoinna klo 11.00 - 21.00.

Ravintolapuiston monipuolisesta ja maukkaasta ruokatarjonnasta vastaavat kolme kasvisruokaa tarjoilevaa ravintolaa. Kasvisravintola Gopal, Ravintola Whatever ja Syyria nam nam palvelevat asiakkaita kukin omalla myyntipisteellään. Tarjolla on kasvis- tai vegaaniherkkuja, joiden hinta on 5 – 10 €. Annikin ravintolapuisto on avoinna kaikille kaupunkilaisille. Puistoon on tulossa ruokailijoita varten katos sekä runsaasti pöytiä ja penkkejä. Kannattaa myös ottaa oma piknik-peitto mukaan!

Kasvisravintola Gopal

Kasvisravintola Gopal on toiminut Tampereen Tammelassa jo vuodesta 1997 asti. Se tarjoilee monipuolista intialaisittain maustettua kasvisruokaa, joka valmistetaan alusta asti itse. Ravintola suosii luomutuotteiden käyttöä ja kaikki ravintolan ruoka on vegaanista. Gopalin tarjoilupisteellä on tarjolla kaksi erilaista annosta. Toinen on ravintoloitsija Merja Nykäsen mukaan klassista Gopalin tyyliä, jonka ravintolaan aiemmin tutustuneet varmastikin tunnistavat. Pienempään nälkään on tarjolla intialaisittain maustettua street foodia.

Ravintola Whatever

Itsenäisyydenkadulla toimiva ravintola Whatever sai ravintoloitsija Vun mukaan alkunsa siitä, että hän törmäsi liian usein ravintoloissa ruokaan, joka on turhan rasvaista tai tehty osittain tai kokonaan pakasteista. Whatever keskittyy ruo’assa terveellisyyteen sesonkia, raaka-aineita ja paikallisuutta hyödyntäen. Ravintolan motto onkin: terveellinen ruoka – pidempi elämä! Whateverin ruoan juuret löytyvät pienestä vietnamilaiskylästä, josta Vukin on kotoisin. Whateverin pisteeltä on saatavissa erilaisia pieniä ja maukkaita vegaanisia ruoka-annoksia joiden kaikkien hinta on 5 €.

Syyria nam nam

Syyria nam nam on Kaukajärvellä toimiva pitopalvelu, joka on erikoistunut Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan makumaailmoihin. Syyria nam namin Housana Alfastaki on syyrialaisen perheen catering- ja pop up-toiminnasta vastaava yrittäjä, jonka valmistamat ruoat ovat keränneet paljon kiitosta. Annikin Runofestivaaleilla päästään maistelemaan pitopalvelun laajasta valikoimasta ainakin bab ganogeja, falafeleja ja hummusta. Vuonna 2018 perustetun pitopalvelun kevytyrittäjänä Housana Alfastaki pitää myös ruokakursseja.