Annikin Runofestivaali

Annikin Runofestivaali

Festivaali-info

Ajankohta

Annikin Runofestivaali on yksipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään lauantaina 8.6.2024 klo 11.00-22.00. Ympäri Tamperetta levittäytyvä Annikki OFF järjestetään kolmena päivänä ennen Annikin Runofestivaalia 5.-7.6.2024.

Festivaalin sijainti

Tapahtumapaikka Annikin puutalokortteli sijaitsee Tammelantorin lähistöllä noin puolen kilometrin päässä Tampereen rautatieasemalta ja kilometrin päässä linja-autoasemalta osoitteessa Annikinkuja 2. Linkki karttaan.

Pääsyliput

Runofestivaalin täysihintainen aikuisten peruslippu maksaa 30 € ja alennuslippujen hinta (muun muassa eläkeläiset ja opiskelijat) on 20 €. Lastenliput maksavat 7 €. Ennakkoliput (27,50 €) ovat myynnissä Lippupisteessä. Pääsylippuinfo-sivulta löydät tarkempaa tietoa.

Maksaminen

Portilla lipunmyynpitipisteessä voi maksaa kortilla, MobilePayllä tai käteisellä (ei yli 50 € seteleitä). Suosittelemme verkkomaksamista. Annikin ravintolapuistossa ja kirjabasaarissa voit maksaa kortilla. Voit myös varata käteistä mukaasi vaivattomaan festivaalikahvilassa asiointiin (siellä käy myös MobilePay) sekä runofestivaalin tukituotteisiin.

Saapuminen

Emme suosittele saapumista henkilöautolla. Yleistä parkkitilaa korttelin ympäristössä ei ole, ja parkkisakon saaminen on helppoa. Lähin maksullinen parkkipaikka on 300 metrin päässä PMK-talon vieressä. Tule siis paikalle kävellen, polkupyörällä, bussilla (TKL linja 11 ja linja 26.) tai ratikalla (Linja 3, pysäkki Tulli). Pyöräparkki sijaitsee merkityillä paikoilla Osmonpuistossa sekä korttelin seinustalla lipunmyyntipisteen vasemmalla puolella.

Ohjelma & Aikataulu

Katso esiintyjien esittelyt, esiintymisaikataulu sekä signeerausaikataulu. Luvassa on jälleen paitsi hieno kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä runoesiintyjiä, myös proosataukoja, musiikkia, lavarunokellari, lastenohjelmaa ja kuvataidetta. Virallinen Päätösklubi järjestetään ravintola Laternassa. Runofestivaalin juontaa Päivi Haanpää.

Runomuraalit

Annikin Runofestivaalin nimikkotaiteilijoiden maalamat runomuraalit Runopuu ja Villiomenapuu sijaitsevat noin 150 metrin päässä tapahtumapaikalta. Yhdessä ne muodostavat maassamme ainutlaatuisen runoutta ja kuvataidetta yhdistelevän teoskokonaisuuden.

Lastenvaunut & lemmikkieläimet

Tilan vähäisyyden vuoksi lastenvaunuja ei voi tuoda korttelin sisäpihalle. Vaunuille löytyy parkkitilaa lipunmyynnin vierestä portin sisäpuolelta. Lemmikkieläimiä ei voi tilanahtauden ja allergiavaaran vuoksi tuoda sisäpihalle. Poikkeuksen tähän muodostavat opaskoirat ja sylissä kannettavat pienet lemmikit.

Festivaalikahvila

Annikin puutalokorttelin lasten ja nuorten kesätyönään järjestämässä festivaalikahvilassa on tarjolla edulliseen hintaan suolaisia ja makeita herkkuja sekä kahvia, teetä ja virvokkeita. Useimmat myytävät tuotteet ovat vegaanisia. Tuomalla mukanasi oman kupin ja lautasen saat alennusta tuotteiden hinnasta. Kahvilassa voi maksaa sekä käteisellä että MobilePayllä.

Annikin ravintolapuisto

Annikin Runofestivaalin ruokatarjonta lisääntyy ja monipuolistuu! Annikin puukorttelin viereen Osmonpuistoon on tulossa ensimmäistä kertaa ruokamyyntiä ravintolamaailma-periaatteella. Annikin ravintolapuisto on kaikille avointa aluetta ja sinne pääsee festivaalipihalta kätevästi suoraan puiston puoleisesta portista. Maukkaasta ruokatarjonnasta vastaavat Kasvisravintola Gopal, Ravintola Whatever ja Syyria Nam Nam. Tarjolla on kasvis- tai vegaaniherkkuja joiden hinta on 5 - 10 €. Lue lisää!

Pispala Clothing X Annikin Runofestivaali

Tunnettu taidemuotibrändi Pispala Clothing ja Annikin Runofestivaali ovat sopineet yhteistyöstä! Runofestivaaleille tulee myyntiin rajoitettu painos festivaalin tämän vuoden nimikkotaiteilija Verna Tervaharjun Pispala Clothingille suunnittelemia T-paitateoksia. Paidat ovat 100 % luomupuuvillaa ja ne on sekä neulottu että painettu Suomessa. Lue lisää!

Muut Palvelut

Festivaalialueen kartta

Festivaalialueen kartta 2024

Osallistu!

Osallistu somekuvakisaan ja voita kirjapalkintoja tai hyppää lavalle Annikin avomikissä! Järjestä oma tapahtumasi Annikki OFF:issa tai tilaa uutiskirjeemme sivun alareunasta. Voit myös levittää sanaa seuraamalla meitä somessa ja käyttämällä tunnistetta #annikinrunofestivaali. Lue lisää!

Esteettömyys

Katso tai lataa Annikin Runofestivaalin kuvallinen esteettömyysselvitys: jpg-kuva | pdf-tiedosto. Tapahtumassa on käytössä vessapassi. Passin haltijalla on oikeus päästä vessajonon kärkeen, koska hänellä terveydellinen syy joka vaatii välitönsä WC:n käyttöä.

Lyhytaikainen pysäköinti liikuntaesteisten saattoliikenteelle tapahtuu Annikinkujalla sisäänkäynnin oikealla puolella. Festivaalialueelle pääsee pyörätuolilla, mutta festivaalipihan korkeuseroista johtuen liikkuminen siellä voi olla paikoin haastavaa. Järjestyshenkilömme auttavat liikkumisessa pyydettäessä. Festivaalialueelta löytyy liikuntaesteisille soveltuva sisävessa ja bajamaja inva-wc. Pyörätuoleille on varattu paikkoja pihalavan katsomon eturivistä. Lavarunokellari / Hiljainen tila ei ikävä kyllä ole esteetön tila.

Annikin Runofestivaalin esteettömuyysselvitys

Turvallisemman tilan periaatteet

Kun osallistut Annikin Runofestivaaleille, sitoudut samalla noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita ja kohtelemaan ystävällisesti ja kohteliaasti muita festivaalivieraita. Haluamme tällä sitoumuksella turvata kaikille rennon, mieleenpainuvan ja nautittavan kulttuurielämyksen. Lue lisää!

Tupakointi

Koko Annikin puukorttelin sisäpihan festivaalialue on savutonta tilaa. Myös lipunmyynnin ja festivaalin pääportin lähistöllä on tupakointi kielletty. Korttelin ulkopuolelta löytyy tupakkapaikka. Löydät sinne seuraamalla opasteita.

Vuodesta 2003

Vuonna 2003 tamperelaisen Annikin puukorttelin asukkaat perustivat runotapahtuman kotipihalleen. Sittemmin Annikin Runofestivaalista on kehittynyt yksi Suomen suurimmista ja kansainvälisimmistä runoustapahtumista ja omaleimaisimmista kulttuurifestivaaleista. Sen ympärille on syntynyt myös kolmipäiväinen kaupunkitapahtuma Annikki OFF. Joka toinen vuosi talkoovoimin järjestettävän Annikin Runofestivaalin taiteellinen johtaja on runoilija J.K. Ihalainen.

Annikin Runofestivaali tunnetaan uutta luovista runoushankkeistaan. Festivaalin tuottama Runopuu-muraali on ilahduttanut tamperelaisia jo yli kolmen vuoden ajan ja Kirsi Kunnakselle omistettu Villiomenapuu-muraali viime kesästä lähtien. Mainostaulujen runot -ulkomainoskampanjamme keräsi vuonna 2017 nykyrunoudelle satojatuhansia lukukertoja. Annikin Runofestivaalille on myönnetty European Festivals Association -järjestön merkittäville eurooppalaisille kulttuurifestivaaleille suunnattu EFFE-laatuleima.

Tilaa uutiskirje!

Tilaa Annikin Runofestivaalin uutiskirje!