Vuoden 2022 Runofestivaalin nimikkotaiteilija Teemu Mäenpää

Annikin Runofestivaali

Festivaalitaiteilija

Annikin Runofestivaalin vuoden 2022 nimikkotaiteilija on Teemu Mäenpää. Hän toteutti Annikin puukorttelin lähistölle seitsenkerroksisen talon päätyseinään vuoden 2020 Annikin Runofestivaalin yhteydessä julkistetun Runopuu-muraalin. Teos sijaitsee osoitteessa Pinninkatu 14, Tampere. Festivaalipäivänä 11.6.2022 Mäenpään veistoksia nähdään Annikin korttelin vieressä sijaitsevassa taidekioskissa ja Runopuun luonnoksista koostuvan näyttelyn teoksia on esillä ympäri festivaalipihaa.

Mäenpään töiden lisäksi festivaalipäivänä on esillä kuvataidetta myös A-K Laineelta, Elliina Peltoniemeltä, Outi Rossilta & Kalle Klemolalta sekä Amanda Vähämäeltä.

Teemu Mäenpää

Teemu Mäenpää on tamperelainen kuvataiteilija, jonka juuret ovat katutaiteessa. Hänet tunnetaan myös yhtenä maamme eturivin muralisteista. Mäenpää valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2007, ja on sen jälkeen osallistunut kymmeniin yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on sekä useissa yksityiskokoelmissa että Suomen valtion taidekokoelmissa. Mäenpää on toteuttanut lukuisia suuria seinämaalauksia ja tilateoksia. Vuonna 2018 hänet palkittiin Suomen taideyhdistyksen William Thuring -palkinnolla. Mäenpään taiteessa taiturimainen tekniikka yhdistyy usein ekspressiiviseen ja vahvan emotionaaliseen ilmaisuun.

Runofestivaalitaiteilijat

Vuodesta 2009 lähtien Annikin Runofestivaali on nimennyt festivaalin nimikkotaiteilijan. Annikin runofestivaalitaiteilijoina ovat toimineet jo mm. Tiitu Takalo, Outi Heiskanen, Sasha Huber, Julia Vuori, Hanneriina Moisseinen, Ville Pirinen ja Emma Kantanen.