2020 Runofestivaalin nimikkotaiteilija Teemu Mäenpää

Annikin Runofestivaali

Festivaalitaiteilija

Annikin Runofestivaalin tämän vuoden nimikkotaiteilija on kuvataiteilija Teemu Mäenpää. Hän toteuttaa Annikin puukorttelin lähistölle seitsenkerroksisen talon päätyseinään Mirkka Rekola -runomuraalin. Muraaliteos julkistetaan Annikin Runofestivaalin aluksi perjantaina 5.6. Mäenpään teoksia nähdään lisäksi 6.6. Annikin korttelin nurkalla sijaitsevassa Taidekioskissa (vapaa pääsy) sekä ympäri festivaalipihaa.

Teemu Mäenpää

Teemu Mäenpää on tamperelainen kuvataiteilija, jonka juuret ovat katutaiteessa. Hänet tunnetaan myös yhtenä maamme eturivin muralisteista. Mäenpää valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2007, ja on sen jälkeen osallistunut kymmeniin yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on sekä useissa yksityiskokoelmissa että Suomen valtion taidekokoelmissa. Mäenpää on toteuttanut lukuisia suuria seinämaalauksia ja tilateoksia. Vuonna 2018 hänet palkittiin Suomen taideyhdistyksen William Thuring -palkinnolla. Mäenpään taiteessa taiturimainen tekniikka yhdistyy usein ekspressiiviseen ja vahvan emotionaaliseen ilmaisuun.

Runofestivaalitaiteilijat

Vuodesta 2009 lähtien Annikin Runofestivaali on nimennyt festivaalin nimikkotaiteilijan. Annikin runofestivaalitaiteilijoina ovat toimineet jo mm. Tiitu Takalo, Outi Heiskanen, Sasha Huber, Julia Vuori, Hanneriina Moisseinen, Ville Pirinen ja Emma Kantanen.