In English - Annikki Poetry Festival

Esikoiset

Annikin Runofestivaalin toiseen Esikoiset-esikoisrunoilijatapaamiseen kutsutut neljä tuoretta esikoista Vesa Etelämäki, Janette Hannukainen, Vilma Panula ja Reetta Pekkanen kokoontuvat yhteiseen tapaamiseensa päivää ennen runofestivaalia 5.6. Tapaamisen jälkeen he osallistuvat yleisölle avoimeen esikoisrunoilijapaneeliin Tulenkantajien kirjakaupassa klo 18.00. Ennakkotiedoissa mainittu Kai Kajander joutui peruuttamaan osallistumisensa. Esikoiset-tapaamisen vetäjänä toimii runoilija Johanna Venho.

Vesa Etelämäki

Vesa Etelämäki

Vesa Etelämäki

Vesa Etelämäki on tamperelainen runoilija, kääntäjä ja lauluntekijä. Hänen esikoiskokoelmansa Hikikomori ilmestyi tänä vuonna. Hyvin vastaanotetun esikoisteoksen runot tutkivat sulkeutuneisuuden ja vapauden välistä suhdetta - kun yhteen huoneeseen voi mahtua kokonainen maailma.

Janette Hannukainen

Janette Hannukainen

Janette Hannukaisen kehuttu esikoisrunoteos Lennä vahingossa ilmestyi viime vuonna, mutta hän on jo pitkään ollut aktiivinen kirjallisuustoimija. Hannukainen on kerännyt menestystä eri kirjoituskilpailuissa, toiminut sanataideopettajana ja hänen runojaan on julkaistu aikaisemmin mm. runoryhmä Ihoteollisuuden antologiassa. Hannukaisen esikoiskokoelman keskiössä ovat perhe, lapsuus ja muistot iloineen, suruineen ja salaisuuksineen. Lennä vahingossa valittiin tämän vuoden Tanssiva karhu -runouspalkinnon ehdokkaaksi.

Vilma Panula

Vilma Panula

Lahdessa asuva Vilma Panula julkaisi Raa´an verkkokalvolla -esikoiskokoelmansa viime vuonna nimellä V. Panula. Hän toimii myös kuvataiteilijana ja kuuluu kulttuuri- ja kirjallisuuslehti Särön toimituskuntaan. Panula tunnetaan vahvana esiintyjänä ja oman runoutensa tulkkina.

Reetta Pekkanen

Reetta Pekkanen

Reetta Pekkasen kiitetty esikoiskokoelma Pieniä kovia nuppuja ilmestyi viime vuonna. Teos valittiin vuoden 2015 Tiiliskivi-palkinnon voittajaksi. Ennen esikoisteosta Pekkasen tekstejä on julkaistu Tuli&Savu-lehdessä sekä Nuoressa Voimassa. Vuonna 2011 hänet valittiin yhdeksi Nuoren Voiman runoilijadebytanteista. Esikoiskokoelman aforistisetkin runot tarjoavat ekologisia ja luonnonfilosofisia yhteyksiä ja näkymiä ihmisen olemassaolon kysymyksiin.

Annikin Runofestivaali seuraavan kerran 6.6.2015