In English - Annikki Poetry Festival

Saila Susiluoto

Saila Susiluoto

Saila Susiluoto on helsinkiläinen runoilija, joka on viimeisen viidentoista vuoden aikana noussut kuudella arvostetulla runokokoelmallaan suomalaisen nykyrunouden eturiviin. Susiluoto on palkittu useilla merkittävillä kirjallisuuspalkinnoilla ja hänen runojaan on käännetty 12 kielelle. Susiluodon runofestivaalin esiintymistä säestää ud-luutulla Markku Pääskynen.

Antikythera

Annikin Runofestivaaleilla on ennakkoesittelyssä Saila Susiluodon Antikythera, joka on yksi maailman ensimmäisistä iPad-sovelluksen muodossa julkaistuista runokokoelmista. Sovelluksen pohjana on Antikytheran mekanismi: yli 2200 vuotta vanha analoginen laskukone. Sovellus sisältää yli 200 sitä varten kirjoitettua runoa. Siinä yhdistyvät toisiinsa runous, uusi teknologia, äänitaide ja visuaalisuus.

Antikytherassa käytetään ja tutkitaan digitaalisen runouden mahdollisuuksia: satunnaisuutta, rikottua kronologiaa, käyttäjälle aluksi lukittuja ja myöhemmin avautuvia tekstejä sekä pelimäisiä, ratkottavia osuuksia. Säkeet ja sanat muuttuvat käyttäjän liikkeiden ja kosketuksen mukaan.

Saila Susiluoto on kirjoittanut Antikytheran runot ja polut, ja sovellus perustuu hänen kokonaisideaansa. Visuaalinen suunnittelija on Shakti Dash ja Rasmus Vuori on sen järjestelmäarkkitehti. Antti Nykyri vastaa äänisuunnittelusta ja Mika Tuomola on sovelluksen tuottaja/ohjaaja. Antikytheran digitaalisen tuotannon toteuttaa Taiste Oy yhdessä Aalto-yliopiston Crucible Studion kanssa. Yleisö pääsee tutustumaan sovellukseen festivaalipäivän aikana. Lisätietoa.

Annikin Runofestivaali seuraavan kerran 6.6.2015