In English - Annikki Poetry Festival

Hannu Salama & Hepa Halme

Hannu Salama

Hannu Salama

Paremmin romaanikirjailijana tunnettu Hannu Salama on julkaissut vuosien varrella viisi runokokoelmaa, joista ensimmäinen oli vuonna 1963 julkaistu Puu balladin haudalla. 60-luvun suomalaisen kulttuuriradikalismin myrskyn silmään Salama joutui vuonna 1964 julkaistuaan toisen romaaninsa Juhannustanssit. Edelleenkin aktiivisena kirjallista uraansa jatkavan Salaman viimeisin julkaisu on viime vuonna ilmestynyt romaani Hakemisen riemu.

Annikin Runofestivaaleilla Salama esiintyy saksofonisti Hepa Halmeen johtaman Vapaat Radikaalit -yhtyeen säestämänä. Esiintyminen on Salaman & Halmeen yhteisen Auringonnousun talosta Helvetin kuuseen -albumin julkaisukeikka.

Kokoonpanossa vaikuttavat Halmeen lisäksi Arttu Tolonen (kitara ja koneet) sekä Pekko Käppi (jouhikko). Luvassa on sanan ja vapaan rytmimusiikin juhlaa!

Hepa Halme

Hepa Halme

Hepa Halme on 1970-luvulla alkaneella muusikon urallaan ehtinyt vaikutta monenlaisissa kokoonpanoissa, joiden tyyli ulottuvat bluesista punkiin ja groove-jazzista vapaaseen improvisaatioon. Vuodesta  2008 asti hän on johtanut omaa Halme Prospekt -yhtyettään. Halmeen soitinarsenaaliin kuuluvat mm. tenorisaksofoni, huilu, bassohuilu sekä altto- ja bassoklarinetti.

Hepa Halmeen ja Hannu Salaman yhteistyö alkoi vuonna 2013 julkaistulla Halme Prospektin runoutta ja jazzia yhdistelleellä Prospektum-levyllä, jossa Salama oli mukana kolmella kappaleella. Salama & Halme julkaisevat uunituoreen Auringonnousun talosta Helvetin kuuseen -albuminsa Annikin Runofestivaaleilla.

Annikin Runofestivaali seuraavan kerran 6.6.2015