In English - Annikki Poetry Festival

Pidä proosatauko!

Sirpa Kähkönen

Sirpa Kähkönen

Sirpa Kähkönen on Helsingissä asuva kirjailija, toimittaja ja suomentaja. Hän aloitti kirjallisen uransa nuortenkirjailijana, mutta hänet tunnetaan erityisesti kuudesta Kuopio-sarjan romaanistaan, jotka sijoittuvat 20-luvulle ja sota-aikaan. Niistä viimeisin on vuonna 2012 ilmestynyt Hietakehto.

Kähkösen viimeisin teos, suomalaisten kohtaloista Neuvosto-Venäjällä kertova Graniittimies, oli viime syksynä ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi. Teos on ollut valtava yleisö- ja arvostelumenestys. Sirpa Kähkönen on palkittu mm.  Savonia-palkinnolla sekä Lasten ja nuortenkirjallisuuden valtionpalkinnolla. Kähkönen tunnetaan ahkerana kirjallisten tilaisuuksien osallistujana ja valloittavana esiintyjänä.

Antti Salminen

Antti Salminen

Antti Salminen on tamperelainen kirjailija, runoilija, filosofi ja kirjallisuudentutkija. Salmisen esikoisteos on toissa vuonna julkaistu runokokoelma Nollankuori. Viime vuonna ilmestynyt proosateos Lomonosovin moottori voitti arvostetun Kalevi Jäntin palkinnon, ja vei Salmisen kertaheitolla suomalaisen nykykirjallisuuden eturiviin.

Täydellisen omaääninen Lomonosovin moottori vaeltaa kirjallisten lajityyppien rajamaita ja rakentaa kiehtovan oman maailmansa risteyttäen steampunkia, etnologiaa, alkemiaa ja ristiviitelogiikkaa.

Marisha Rasi-Koskinen

Marisha Rasi-Koskinen

Marisha Rasi-Koskinen on tamperelainen kirjailija ja psykologi. Hänen esikoisteoksensa on vuonna 2011 ilmestynyt romaani Katariina. Hänen toinen romaaninsa Valheet voitti sekä Tiiliskivi-palkinnon että Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon.

Viime vuonna ilmestynyt novellikokoelma Vaaleanpunainen meri on ollut arvostelumenestys. Rasi-Koskista on kiitetty rikkaasta, psykologisesti tarkkanäköisestä ja herkkävireisestä kerronnasta, joka jättää tekstin avoimeksi eri tulkinnoille.

Annikin Runofestivaali seuraavan kerran 6.6.2015 Pidä proosatauko!