In English - Annikki Poetry Festival

Ima Aikio & Miro Mantere

Ima Aikio

Ima Aikio

Utsjoen Pulmankijärveltä kotoisin oleva Ima Aikio-Arianaick on pohjoissaameksi kirjoittava runoilija ja taiteilija. Kuusi runoteosta julkaissut Aikio on kirjoittanut myös kaksi lastenkirjaa, sanoittanut lastenlauluja sekä tehnyt elokuvia ja musiikkivideoita.

Runofestivaaleilla Ima esiintyy yhdessä äänitaiteilija Miro Mantereen kanssa. Esitys perustuu heidän yhteiseen runomusiikkiteokseensa Aurinko juo kermaa. Teos sai alkunsa kolme vuotta sitten, kun Miro pyysi Imaa kirjoittamaan lyhyitä, haikumaisia runoja sävelteoksensa ytimeksi. Vuodessa Imalta syntyi melkein 200 runoa, joista pieni osa valikoitui mukaan teokseen. Aurinko juo kermaa on kuultavissa Annikin Runofestivaalin Spotify-soittolistalla.

Miro Mantere

Miro Mantere

Porvoolaisen äänitaiteilija ja muusikko Miro Mantereen musiikkia on vaikea luokitella perinteisiin kategorioihin kuuluvaksi. Perinteisten soittimien lisäksi hän tekee musiikkia esimerkiksi viemäriputkella tai laudanpätkällä. Hän luo esityksissään ääniä, joita äänittää saman tien ja toistaa niitä sitten kerroksittain. Miro Mantere on live-looping menetelmän uranuurtaja Suomessa.

Annikin Runofestivaali seuraavan kerran 6.6.2015