In English - Annikki Poetry Festival

Esikoiset-tapaaminen

Annikin Runofestivaalin kolmanteen Esikoiset-esikoisrunoilijatapaamiseen on kutsuttu mukaan Raisa Jäntti, Marjo Kirjavainen ja Mikko Mankinen. Tapaamisen vetäjänä toimii runoilija Tiina Lehikoinen ja tuottajana Aino Suonio. Esikoiset kokoontuvat yhteiseen tapaamiseen päivää ennen runofestivaalia 10.6. Tapaamisen jälkeen he osallistuvat Esikoisrunoilija tavattavissa -iltaan Galleria Koppelossa (Kauppakatu 14) klo 18.00 alkaen. Illan juontaa Aino Suonio. Esikoiset nähdään myös Annikin Runofestivaalin esiintymislavalla 11.6. Katso esiintymisaikataulu!

Raisa Jäntti

Raisa Jäntti

Tamperelaiselle Raisa Jäntille myönnettiin viime vuonna arvostettu Runo-Kaarina -esikoiskirjapalkinto kokoelmasta Läpilyöntikipu. Hyvän vastaanoton saaneen esikoisteoksen teemoja ovat mm. surun olemuksen pohtiminen ja ruumillisuus. Jäntin runoutta on julkaistu myös Tuli & savu -lehdessä sekä runovideoina. Kolmivuotisen Viita-akatemian kirjoittajakoulutuksen läpikäynyt Jäntti toimii myös toimittajana, kuvataidekriitikkoja ja bloggaajana.

Marjo Kirjavainen

Marjo Kirjavainen

Marjo Kirjavaisen esikoiskokoelma Varovasti, ovet sulkeutuvat ilmestyi viime vuonna. Hyvin vastaanotettu teos on matka lapsuuteen, äitiyteen ja omaan kuolevaisuuteen. Omaelämänkerrallisten runojen kantavana teemana on syövästä selviytyminen. Teoksen mielenmaisemia ovat Messukylä, ranskalainen pikkukylä Biot sekä Dostojevskin Pietari.

Mikko Mankinen

Mikko Mankinen on Ylöjärvellä asuva runoilija ja kirjallisuusaktiivi. Hänen esikoisteoksensa Katoa ilmestyi tänä vuonna. Mankinen on opiskellut kirjallisuustiedettä ja valmistunut filosofian maisteriksi. Hänen runouttaan on luonnehdittu avantgardistisiksi, ja sitä leimaa laaja sivistyneisyys. Ennen esikoisteostaan Mankinen menestyi kirjoituskilpailuissa ja hänet tunnetaan vahvana esiintyjänä ja runoutensa tulkkina.

Annikin Runofestivaali 11.6.2016 - Runoilija vieraissa