In English - Annikki Poetry Festival

Pidä Proosatauko!

Katja Kettu

Katja Kettu

Rovaniemeltä kotoisin oleva Katja Kettu on kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoitamme. Neljän romaanin lisäksi hän on julkaissut muunmuassa novelleja. Ketun kirjallisessa tyylissä vuorottelevat yllättävällä tavalla kaunis sekä groteski. Arktinen hysteria sekoittuu usein ripaukseen maagista realismia. Kettu tunnetaan myös useita animaatioita ja lyhytelokuvia julkaisseena ohjaajana.

Ketun kolmas romaani Kätilö voitti Runeberg-palkinnon. Teos on ollut sekä suuri arvostelu- että myyntimenestys. Kätilön käännösoikeudet on myyty kymmeniin maihin. Viime vuonna sai ensi-iltansa Antti Jokisen ohjaama elokuva, joka pohjautuu Kätilö-romaaniin. Ketun viimeisin romaani Yöperhonen ilmestyi viime vuonna. Teosta ollaan kääntämässä useille kieleille. Katso esiintymisaikataulu!

Laura Lindstedt

Laura Lindstedt

Laura Lindstedt on helsinkiläinen kirjailija ja kirjallisuudentutkija. Hän on saanut osakseen runsaasti huomiota ja tunnustuksia kirjallisen uransa alusta asti. Vuonna 2007 ilmestynyt esikoisromaani Sakset valittiin Helsingin sanomien esikoiskirjapalkinnon ehdokkaaksi. Viime vuonna ilmestynyt romaani Oneiron voitti Finlandia-palkinnon. Monista aineksista ja tyyleistä rakennettu romaani on saavuttanut haastavuudestaan huolimatta poikkeuksellisen laajan kirjallisen yleisön. Oneiron on myös herättänyt runsaasti kansainvälistä huomioita, ja sen käännösoikeudet on myyty useisiin maihin.

Laura Lindstedt on ollut aktiivisesti mukana eri taiteidenvälisissä projekteissa, ja hän on yksi Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran perustajajäsenistä. Kirjallisuustieteen väitöskirjaansa valmisteleva Lindstedt tunnetaan myös yhteiskunnallisena keskustelijana ja vakuuttavana esiintyjänä. Katso esiintymisaikataulu!

Annikin Runofestivaali 11.6.2016 - Runoilija vieraissa Pidä proosatauko!