In English - Annikki Poetry Festival

Yumi Fuzuki & Hikaru Cho

Yumi Fuzuki

Yumi Fuzuki

Yumi Fuzuki on nuoresta iästään huolimatta yksi Japanin tärkeimmistä ja näkyvimmistä nykyrunoilijoista. Hänen esikoiskokoelmansa julkaistiin, kun hän vielä opiskeli lukiossa. Se sai kaksi maan huomattavinta runouspalkintoa ja hänet palkittiin kaikkien aikojen nuorimpana voittajana. Kahden oman kokoelmansa ja useiden antologioiden lisäksi Fuzuki on ollut mukana runoilijana elokuvassa, jossa hän esitti itseään, ja lukuisissa taiteidenvälisissä projekteissa. Hän esiintyy usein televisiossa ja radiossa. Fuzukin runoja on julkaistu muun muassa sukkahousuihin ja lyijykyniin painettuina.

Fuzukin runous on kuulasta ja visuaalista ja sen maalaamat kuvat ovat selkeitä ja joskus julmiakin. Runojen toistuvia teemoja ovat kasvaminen, naisen keho, asioiden synnyttäminen ja arjen epätodelliset hetket. Mayu Saaritsan alkukielestä suomentama Fuzukin esikoisteos Kirjoitusmerkkien meri (Aviador Kustannus) julkaistaan festivaalin yhteydessä. Fuzuki esiintyy yhdessä kuvataiteilija Hikaru Chon kanssa. Sekä Fuzuki että Cho vierailevat nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Mayu Saaritsa myös toimii Fuzukin ja Chon Suomen vierailusta ja Japanin yhteyksistä vastaavana osatuottajana.

Katso esiintymisaikataulu!

Hikaru Cho

Hikaru Cho

Nuori japanilaistaiteilija Hikaru Cho on jo ehtinyt luoda kansainvälisesti näkyvän uran kuvataiteilijana. Hänet tunnetaan erityisesti huikeista kolmiulotteisista optiseen illuusioon perustuvista vartalomaalauksistaan. Niitä on nähty esimerkiksi Amnestyn My Body My Rights –kampanjassa. Tämän lisäksi hän on tehnyt mm. animaatioita, veistoksia ja suunnitellut asusteita useille eri vaatebrändeille. Cho on myös suunnitellut taideasusteita, kuten sukkahousuja joihin on painettu Yumi Fuzukin runoja. Cho opiskelee parhaillaan Musashinon taideyliopistossa Tokiossa. Cho esiintyy yhdessä Fuzukin kanssa. Luvassa on runouden ja vartalomaalauksen kiehtova yhdistelmä. Hikarun kotisivut.

Annikin Runofestivaali 11.6.2016 - Runoilija vieraissa