In English - Annikki Poetry Festival

Gregory Pardlo & Hot Heros

Gregory Pardlo

Gregory Pardlo

Gregory Pardlo on amerikkalainen runoilija, joka voitti vuoden 2015 runouden Pulitzer-palkinnon toisella runokokoelmallaan Digest. New Yorkin Brooklynissä perheineen asuvan Pardlon tie runouden pariin ja kirjallisuuden professoriksi Columbian yliopistoon ei ole ollut tavallisimpia. Ennen kirjallista uraansa Pardlo ehti muun muassa palvella merijalkaväessä, asua viisi vuotta Tanskassa ja johtaa perheensä jazz-klubia New Jerseyssä.

Esseistinä, kääntäjänä ja kriitikkonakin työskentelevä Gregory Pardlo yhdistelee pelottoman henkilökohtaisissa runoissaan niin viihteen kuin korkeakulttuurinkin elementtejä. Hän leikittelee huolettomasti erilaisilla kirjallisilla tyyleillä, ja runoissa voi kohdata niin Sam Cooken kuin filosofi Epikuroksenkin. Pardlon runouden teemoina ovat usein Brooklynin elämänmeno, isyyden haasteet ja elämä mustana miehenä Amerikassa. Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Pardlo esiintyy yhdessä Hot Heros -yhtyeen Sami Sippolan ja Janne Tuomen kanssa. Gregoryn kotisivut.

Katso esiintymisaikataulu!

Sami Sippola

Sami Sippola

Sami Sippola on tamperelainen jazz-muusikko ja säveltäjä. Hän on maamme monipuolisimpia ja arvostetuimpia tenorisaksofonisteja. Sippola tunnetaan erityisesti pitkästä jäsenyydestään Black Motor -yhtyeessä. Väsymättömänä keikkailijana tunnettu Sippola on soittanut pitkän uransa aikana lukemattomissa eri kokoonpanpanoissa. Hänen uusi Hot Heros -yhtyeensä julkaisi vuoden alussa kehutun Fill Up With Old Time Salvation – esikoislevynsä.

Janne Tuomi

Janne Tuomi

Janne Tuomi on harvinaisen monipuolisen uran tehnyt rumpali, lyömäsoittaja ja säveltäjä. Hän on muusikkona yhtälailla kotonaan Tampere Filharmoniassa, rap-artisti Hannibalin taustalla kuin vapaata jazzia soittavassa Hot Heros -yhtyeessä. Tuomi on esiintynyt muun muassa John Zornin kanssa, ja ollut mukana kymmenissä eri levytyksissä. Tuomi on myös julkaissut kolme arvostettua soololevyä.

Annikin Runofestivaali 11.6.2016 - Runoilija vieraissa