In English - Annikki Poetry Festival

Performanssiohjelmisto

Annikin Runofestivaalin performanssiohjelmistossa nähdään neljän Suomessa vaikuttavan taiteilijan tuotantoa. Mukana ovat Magnús Logi Kristinsson, Egle Oddo, Janne Rahkila ja Roi Vaara. Ohjelmiston teoksissa tullaan näkemään useita näkemyksiä performanssitaiteen ja runouden kohtaamisesta. Mukaan kutsutut taiteilijat katsovat kukin aihetta omasta näkökulmastaan.

Ohjelmiston kuraattori on pitkään performanssitaiteen parissa toiminut kuvataiteilija ja taideaktiivi Kaisa Luukkonen. Teokset nähdään palvelupihalla.Katso esiintymisaikataulu!

Magnús Logi Kristinsson

Magnús Kristinsson

Magnús Logi Kristinsson on pitkän kansainvälisen uran tehnyt islantilainen performanssitaiteilija, joka asuu nykyisin Helsingissä. Hänen teoksissaan kielellisyys saa rytmisen leikin tai rituaalisen runouden muotoja. Yksittäisten sanojen merkitys tai päämäärä hämärtyvät, ja niistä syntyy osa teoksen äänimassaa. Kristinssonin työskentelyssä on vahvasti mukana yksi runouden ja performanssin yhteisistä juurista: ääni.

Egle Oddo

Egle Oddo

Sisilialaista syntyperää oleva kuva- ja performanssitaiteilija Egle Oddo asettui Suomeen vuonna 2006. Ennen sitä hän asui pitkään Latinalaisessa Amerikassa ja eri puolilla Eurooppaa. Hänen teoksiaan on nähty muun muassa Mäntän kuvataideviikoilla, Kiasmassa sekä lukuisissa ulkomaisissa näyttelyissä ja kokoelmissa.

Oddo esittää runofestivaalilla teoksensa A Tavola. Teos on osa toistuvaa sarjaa, jota hän on työstänyt 90-luvulta asti. Teoksessa tavoitellaan yleisön kanssa jaettavan ruoan kautta kollektiivista muistia sekä kielen ja runouden alkulähteitä.

Janne Rahkila

Janne Rahkila

Janne Rahkila on Tampereella asuva muusikko ja performanssitaiteilija. Rahkila on yksi Messiinisen visuaalisen tutkimuskeskusen perustajajäsenistä. Hän on ollut mukana järjestämässä lukuisia performanssitapahtumia ja -festivaaleja.

Rahkilan teoksissa on harvinaista inhimillisyyttä ja läsnäoloa. Vaikka se ei hänen päämääränsä olekaan, hänen teoksissaan muodostuu tiivis yhteys yleisön ja esittäjän välille. Teoksissa on herkkäsointista melankoliaa ja lämmintä huumoria. Annikille Rahkila tuo vuorovaikutteisen teoksensa, jossa muisti ja muisteleminen ovat tärkeässä roolissa.

Roi Vaara

Roi Vaara

Roi Vaara on maamme kansainvälisesti tunnetuin performanssitaiteilija. Hän on tehnyt vuodesta 1982 lähtien yli 300 erilaista performanssia kymmenissä eri maissa. Hänet tunnetaan teoksista, jotka ovat minimalistia, käsitteellisiä ja täynnä huumoria. Vaaran teoksissa jokainen elementti on oleellinen, mutta kaikkea ei silti kannata ottaa turhan vakavasti. Hän kutsuu katsojat mukaan esteettiseen peliinsä, jossa arjen ilmiöt näyttävät absurdiutensa. Vaara on palkittu mm. Pro Finlandia –mitalilla ja Ars Fennica palkinnolla.

Annikin Runofestivaali 11.6.2016 - Runoilija vieraissa