In English - Annikki Poetry Festival

MSHC & Jussi Pelkonen

Mikko Sarvanne Hip Company & Jussi Pelkonen

Noin tusinasta lupaavasta jazz-muusikosta muodostuva helsinkiläinen Mikko Sarvanne Hip Company lyöttäytyi viime vuonna yhteen nuoren runoilija Jussi Pelkosen kanssa. Yhteistyö iski heti kipinää. Maassamme ennenkuulemattomilla kumppanuksilla on jo takanaan hurmoksellisia esiintymisiä. Yhteinen Muovibabylon-albumi julkaistiin huhtikuun lopulla. Sarvanne on tehnyt sävellykset ja sovitukset Pelkosen runoihin, joissa kännykkäkamerat, muumit ja öinen Helsinki sekoittuvat uskonnolliseen kuvastoon.

Mikko Sarvanne Hip Companyn soitannossa yhdistyvät estottomasti eteenpäin vyöryvä svengi ja tunnelmaa tihkuvat melodiat. Hip Company julkaisi viime vuonna esikoisalbuminsa, jolla kuultiin jo maistiainen yhtyeen ja Pelkosen yhteistyöstä. Varsapuistikko 8:00 on yksi levyn huippukohdista. Se ja yhtyeen uusi albumi on kuultavissa Annikin Runofestivaalin Spotify-soittolistalla.

Katso esiintymisaikataulu!

Yhtyeen kokoonpano

Jussi Pelkonen: teksti ja puhe, Martti Vesala: trumpetti ja flyygelitorvi, Tomi Nikku: trumpetti ja flyygelitorvi, Jasmin Afaneh: trumpetti ja flyygelitorvi, Miika Hyttinen: pasuuna, Frans Thomsson: alttosaksofoni ja sopraanosaksofoni, Ukko Heinonen: tenorisaksofoni ja huilu, Jarno Tikka: tenorisaksofoni ja huilu, Anni Thomsson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti ja klarinetti, Teemu Kekkonen: piano, Mikael Saastamoinen: basso, Sami Nummela: rummut ja Mikko Sarvanne: sävellykset, yhtyeenjohto ja kitara.

Annikin Runofestivaali 11.6.2016 - Runoilija vieraissa