In English - Annikki Poetry Festival

Ville Pirinen

Ville Pirinen

Ville Pirinen on sarjakuvapiirtäjä, kuvataiteilija, käsikirjoittaja ja muusikko. Taiteen moniottelija Pirinen oli itsestään selvä valinta tämä vuoden runofestivaalin nimikkotaiteilijaksi - onhan teemana taiteidenvälisyys. Sarjakuvayleisön tietoisuuteen Pirinen nousi ensin pienlehdissä, ja voittamalla Kemin kansainvälisen sarjakuvakilpailun vuonna 1993. Sen jälkeen hänestä on kehittynyt yksi maamme arvostetuimmista sarjakuvataiteilijoista. Pirinen palkittiinkin tänä keväänä alan arvostetuimmalla Puupäähattu-palkinnolla. Tunnettuja Pirisen sarjakuvia ovat mm. Yhesti yhes paikassa –albumisarja sekä musiikkimaailmaan sijoittuvat Ornette Birks Makkosen seikkailut.

Pirinen on osallistunut kuvataiteilijana useisiin näyttelyihin, ja hän kuuluu Mäntän kuvataideviikkojen tämän vuoden taiteilijoihin. Muusikkona Pirinen on vaikuttanut useissa eri yhtyeissä laulajana, kitaristina ja lauluntekijänä. Hänen Grillin' Willie & The Vegetarians -yhtyettään on kuultavissa Annikin Runofestivaalin Spotify-soittolistalla.

Ville Pirinen on haastateltavana festivaalin pihalavalla klo 11.35 alkaen. Samalla hän kantaesittää Annikin Runofestivaalia varten säveltämänsä kappaleen. Katso esiintymisaikataulu!

Annikin Runofestivaalin näyttelykokonaisuus

Ville Pirisen Rambo Turhapuro muuttaa ei-kenenkään-maalle -näyttely nähdään Annikin korttelin nurkalla sijaisevassa taidekioskissa osana Annikki OFF:ia 8.-10.6. klo 16.00-17.00. Pirinen on joka päivä muusikkovieraineen paikalla, ja tarjolla on akustisia musiikkiesityksiä ja Dj-musiikkia.

Festivaalipäivänä 11.6. näyttely laajenee kioskin lisäksi yllättäviinkin kolosiin ympäri Annikin korttelin pihapiiriä. Kioskin näyttely on tapahtumapäivänä auki klo 11.00-20.00 ja sinne on vapaa pääsy.

Ville Pirisen yhtä lailla B-luokan populaarikulttuurista ja ihmiselämän perimmäisistä kysymyksistä innoittuneiden sekateknisten teosten sarjakuvamainen ilmaisu kurkottaa odottamattomiin syvyyksiin. Spedelinko ampuu pahaa-aavistamattoman taidemäkihyppääjän aikojen läpi maailmanlopun tuolle puolen!

Annikin Runofestivaali 11.6.2016 - Runoilija vieraissa